معرفی انواع قالب بتن

معرفی-انواع-قالب-بتن

types-concrete-molds

هدف از نوشتن این مقاله، معرفی انواع قالب بتن است. کارگاه های بسیار معتبری در راستای قالب سازی بتن در کشور عزیزمان ایران فعالیت گسترده دارند.

اگر می خواهید با بتن، قالب بتن، انواع قالب بتن، ویژگی قالب بتن و خصوصیات دیگر قالب های بتن همچون قالب های فلزی و … بیشتر آشنا شوید در کنار ما باشید.

در ابتدای محتوا شما را با اجزای بتن و سپس واژه قالب آشنا می کنیم تا در ادامه شناخت بیشتری از قالب بتن و انواع قالب بتن کسب نمایید.

بتن و اجزای تشکیل دهنده بتن

هرگاه آب، ماسه، شن و سیمان را با یکدیگر مخلوط کنند ماده ای مقاوم به نام بتن تشکیل می شود. در واقع اجزای تشکیل دهنده یک بتن شامل موارد ذکر شده می باشد. بتن از پرطرفدارترین مواد برای سازه های گوناگون در صنعت است.

تصور خیلی از افراد از بتن و سیمان یکی است. اما واقعیت امر آن است که بتن و سیمان با یکدیگر تفاوت هایی دارند. همان طور که در معرفی اجزای تشکیل دهنده بتن ذکر شد سیمان یکی از قسمت های تشکیل دهنده خود بتن است پس نمی تواند با آن یکی باشد.

بتن دارای مقاومت بسیار بالایی است ولی سیمان حالت پودری دارد و بیشتر به دیگر مواد تشکیل دهنده یک ماده جدید اضافه می شود و به آن ماده انسجام می بخشد.

به همین دلیل بتن در گذر زمان سخت و از استحکام بالا برخوردار می شود. در حالت کلی بتن که به کمک قالب بتن مورد استفاده در صنعت قرار می گیرد بسته به کیفیت آن مقاوم است.

این مقاومت و انسجام ایجاد شده در بتن که موجب شکل گیری مناسب در انواع قالب بتن می شود به مقدار مواد تشکیل دهنده این ماده بستگی دارد که به میزان مناسب از هر کدام استفاده شده باشد.

در نتیجه مجموعه هایی که در ساخت بتن فعالیت دارند سعی بر این دارند تا کیفی بودن بتن را به خوبی مد نظر داشته باشند و با ابزار آلات امروزی بهترین نوع آن را به بازارهای داخلی و خارجی ارائه دهند.

he types of mold

قالب چیست و انواع قالب کدام است؟

برای آنکه انواع قالب بتن را بشناسید بهتر است در ابتدا تعریفی از قالب در ذهن شما شکل گیرد. هنگامی که ماده ای را داخل ظرفی می ریزد و شکل آن را به خود می گیرد یا در واقع آن ظرف باعث شکل گرفتن ماده مورد نظر می شود، قالب نام می گیرد.

همچنین نهادی را که به ساخت قالب دست می زند، قالب ساز می نامند که در کشور ایران این محصول با کیفیت فوق العاده در زمینه های مختلف و شکل های متنوع تولید شده است.

در صنعت هر کشوری در تعریف قالب اینگونه بیان شده است که زمانی ابزارآلات خاصی جهت شکل دادن به یک ماده در نظر گرفته می شود آن ابزار قالب نامیده می شود.

قالب ها وظیفه جالب و البته مهمی که بر عهده دارند ایجاد شکل مطلوب برای یک ماده است. در خصوص قالب بتن و انواع قالب بتن نیز نوع ساختار قالب ها که توسط مراکز بزرگ و پیشرفته ساخته شده است، طوری است که قابل قبول شرکت های خصوصی و در حالت کلی تمام عموم قرار گرفته است.

 

قالب های مختلف ساخت و ساز به ویژه انواع قالب بتن در تعداد قابل ملاحظه و با تنوع بسیار طراحی و تولید می شود. تعدادی از قالب هایی که در انواع طرح ها و جنس ها ساخته می شوند و شیوه کار مخصوص به خود را دارند و نیز بهترین خروجی آن منجر به تولید انواع قالب بتن می شود به شرح زیر است :

  • قالب های فلزی
  • قالب های پلاستیکی
  • قالب سیمانی
  • قالب های با ساختار گل و گچ
  • قالب هایی با فرم پلیمری
  • قالب فومی و همچنین پارچه ای
  • قالب هایی با ساختار سنگی و …

معرفی قالب بتن و انواع قالب بتن

حال که به طور کامل با بتن و قالب آشنا شدید به معرفی قالب بتن و در نتیجه انواع قالب بتن خواهیم پرداخت. هنگامی که از ساخت و ساز انواع سازه ها و برج های بزرگ سخن به میان می آید، مهندسین به فکر بهترین بتن که از قالب های بروز و پیشرفته خروجی می گیرد می افتند.

قالب بتن در علوم مربوط به ساخت و ساز بسیار مطرح است. حتما به آسفالت هایی که با کیفیت بسیار ساخته شده اند و بعد از گذشت سال ها و اتفاقاتی که در پیرامون می افتد آسیبی نمی بینند و بسیار با دوام هستند توجه کرده اید.

این آسفالت ها به کمک موادی مانند بتن که از انواع قالب بتن خروجی گرفته است استفاده شده اند و میزان مواد و اجزای تشکیل دهنده بتن با توازن دقیق در آن انجام شده است.

ویژگی قالب بتن

قالب های بتن محکم و با دوام که در کارگاه های بزرگ ساخته می شوند اکثرا جزء قالب های فلزی همچون آلومینیوم و استیل و فولاد می باشند. اگر بخواهیم به معرفی انواع قالب بتن که کاربردهای مخصوص به خود را دارند بپردازیم به موارد زیر اشاره می کنیم:

  • قالب های فلزی که با ساخت بسیار با دقت و استاندارد در معرض تولید انبوه است.
  • قالب مدولار که از موادی با سطح فلزی پوشانده شده است.
  • قالب های بتنی صندوقی که نسبت به دیگر انواع قالب بتن بسیار پایدار و ماندگار است و در امور ساخت و ساز های گسترده از این نوع قالب بتن استفاده می شود.
  • قالب بتن محافظ شده و عایق که بعد از تولید در کارگاه ها و مجموعه های ساخت قالب، در نقطه تولید شده خود قرار می گیرد و موجب می شود سرعت، مقاومت و دمای مربوط به ساخت قالب بالا رود.
  • قالب بتن از جنس چوبی در کارگاه های سنتی تولید می شود و در ساخت آن تخته هایی با لایه های مختلف در سایزهای گوناگون به کار رفته است. در میان انواع قالب بتن، قالب بتن چوبی دارای انعطاف قابل ملاحظه ای است.
  • قالب های بتن پلاستیکی از مدلی که مورد بازیافت قرار می گیرد برای سازه هایی کاربرد دارد که بتن با بافت ساده تر و سبک تر در آن به کار رفته است.

مشخصات انواع قالب بتن استاندارد و ویژگی قالب بتن

قالب های متنوعی که در بالا به آن اشاره شد دارای مشخصات مخصوص به خود است که مشخصه مهم در آن ها استاندارد بودن است.

اگر یک کارگاه بزرگ بخواهد قالب بتنی در دست تولید داشته باشد که با دوام باشد و تمام استانداردهای جهانی را دارا باشد می بایست قسمت های مختلف آن مانند سطح های جانبی قالب، وزن قالب، جنس قالب، وزن آن کاملا مورد محاسبه توسط تولید کنندگان قرار گیرد.

این امر باعث می شود ماده ای که در قالب قرار می گیرد به طور منسجم شکل گیری شود. در ذکر خصوصیات قالب بتن می توان گفت یکی از ویژگی قالب بتن که مورد توجه و محبوبیت قرار دارد، قالب هایی از جنس فولاد و قالب بندی های مدولار است.

این خصوصیت یا ویژگی قالب بتن باعث می شود هنگامی که بتنی در داخل قالب قرار می گیرد به سطح قالب استاندارد نچسبد و به راحتی از آن خارج شود. همچنین از دیگر ویژگی قالب بتن به ویژه قالب های فلزی شست و شوی بسیار آسان  قالب است که بدون نیاز به مواد شوینده با مقداری آب معمولی قابلیت تمیزی دارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

 

استعلام قیمت لحظه ای
قیمت قالب و جک سقفی را لحظه ای قیمت کنید

۰۹۱۴۹۱۴۶۰۱۱ ۰۴۱۳۲۸۶۸۳۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *