بتونیر چیست ؟
بتونیر ، که با نامهای میکسر بتن ، مخلوط کن بتن ، ملات ساز و خلاطه بتن نیز از آن نام برده میشود به ماشینی گفته میشود که بتن را میچرخاند تا باعث مخلوط شدن آن شود. از طرف دیگر این گرداندن بتن باعث میشود قبل از مصرف نهایی بتن به اصطلاح خود را نگیرد. به مخزن مدوری که بتن برای اختلاط و گرداندن در آن ریخته میشود دیگ یا درام گفته میشود که مجموعه قالب بتن صباغی چندین سال تولید میکند که در ادامه به معرفی بیشتر انواع بتونیر میپردازیم
لیست قیمت امروز بتونیر :
این ماشینها با توجه به فاکتورهای متفاوتی از لحاظ قیمتی تنوع خواهند داشت. حجمهای متفاوت، نوع سوخت موتور، نوع موتور و کشور سازنده آن در قیمت نهایی آن تعیین کننده میباشد. این در حالی است که ساخت این ماشین در کشور خودمان و با کیفیت بسیار خوب انجام میشود. این باعث میشود که قیمت تمام شده آن مقرون به صرفه باشد.
برای مشتریان عزیز تا جایی که بتوانبم تخفیف ویژه در نظر گرفته می شود
انواع بتونیر | مشخصات فنی | قیمت |
---|---|---|
دنده زیر 250 لیتری | دینام سه اسب تبریز | تماس بگیرید |
دنده کمر 250 لیتری | دینام سه اسب تبریز | تماس بگیرید |
دنده زیر 300 لیتری | دینام سه اسب تبریز | تماس بگیرید |
دنده کمر 300 لیتری | دینام سه اسب تبریز | تماس بگیرید |
میکسرهای بتن دارای سایزهای متنوع و ابعاد مختلف و در انواع میکسرهای بزرگ صنعتی ، میکسرهای کامیونی و میکسرهای در محل (قابل حمل) طراحی و ساخته میشوند. نوع قابل حمل ملات ساز ها در کارها و پروژه های کوچکتر، مانند تعمیرات اماکن مسکونی و منازل و… کاربرد بیشتری دارد.
به طور کلی مشخصات بتونیرهای لرزان صنعت به شرح زیر است:
- حلقه دنده مخصوص ساخته شده با ورق فولادی در یک قطعه
- قاب قابل انعطاف برای حمل و نقل آسان
- قاب محکم برای ثبات بالا
- چرخ های مناسب برای ثبات بیشتر و قابلیت مانور بالا
- قطر درام بزرگ برای انجام اختلاط با کیفیت عالی
- چرخش و چرخاندن 360 درجه برای تخلیه آسان و کامل
- محور هدایت بر روی بلبرینگ چسبیده شده نصب شده است.
بتونیر یا میکسر بتن و کاربرد آن
بتونیر (یا مخلوط کن بتن، میکسر بتن) به ماشینی گفته میشود که برای مخلوط کردن و همگن کردن سیمان، شن، ماسه و آب برای تولید بتن استفاده میشود. نکته مهم این است که ترتیب افزودن مواد مورد نیاز برای تشکیل بتن در بتونیر، به میزان قابل توجهی در یکنواختی بتن تشکیل شده مؤثر خواهد بود.
اغلب پس از مخلوط کردن و ساخت بتن نیاز است آن را به محل مورد نظر منتقل کنند. این ابزار به گونه ای ساخته میشوند که که ضمن ترکیب بتن بتوانند انتقال آن را هم انجام بدهند. بنابراین مخازن حمل بتن را روی کامیون، تریلی یا هر نوع ماشین با قابلیت حرکت دیگری مثل واگنهای ریلی نصب میکنند. در عین حال دستگاه های بتونیر با ابعاد کوچک دارای چرخ میباشند که عملیات انتقال آنها را به مکان مورد استفاده آسانتر میکند.
میکسر بتن در سایزهای متنوع و ابعاد مختلف طراحی و ساخته میشود. بتونیر ها در انواع میکسرهای بزرگ صنعتی ، میکسرهای کامیونی و میکسرهای در محل (قابل حمل) طراحی و ساخته میشوند. نوع قابل حمل این دستگاه در کارها و پروژه های کوچکتر، مانند تعمیرات اماکن مسکونی و منازل و… کاربرد بیشتری دارد.
حجمهای ماشین بتونیر و مشخصات آنها
دستگاه بتونیر یا همان دستگاه میکسر بتن ( از نوع قابل حمل ) ، بطور عمده در زمینه ساخت و سازهای با ابعاد کوچک و برای مخلوط کردن ملات و بتن استفاده میشود. همچنین برای کاربردهایی نظیر مخلوط کردن مواد شیمیایی و خوراک چارپایان و غیره نیز استفاده می شود.
حرکت دادن این مخلوط کن ها با توجه به حجم مناسب آنها ساده است. در عین حال قابلیت اختلاط سریع و با کیفیت بالا از ویژگیهای این ملات سازها است.
بتونیر را با نام ملات ساز نیز میشناسند. این ماشین در حجمهای مختلف و برای کاربردهای مختلف طراحی و تولید میشود. در حال حاضر بازرگانی لرزان صنعت این ماشین را با حجمهای 250 ، 350 ، 400 و 750 لیتری را ساخته و ارائه میدهد. همچنین از لحاظ نوع سوخت این دستگاه در انواع برقی ، بنزینی و دیزلی طراحی و ساخته میشود .
علاوه بر حجم و نوع سوخت، قدرت موتور نیز در این ماشین برای کاربردهای مختلف متنوع بوده و با قدرتهای 3 تا 10 اسب بخار قابل ارائه میباشد.
نکته قابل ذکر دیگر این است که هر چه مخزن دستگاه بزرگ باشد موتور بزرگ تر مورد نیاز است. در عین حال مکانیزم گردش مخزن نیز می تواند دنده زیر ،دنده کمر ، رولیک لاستیک بکار گرفته شود.
بتونیر 2000 لیتری
میکسر بتن با ظرفیت 2000 لیتری به صورت ایستگاه مرکزی ( ثابت) بوده و دارای 4 عدد غلطک لاستیکی می باشد. که به صورت برقی با تابلو برق و باکت دار همراه با پمپ و شیر هیدرولیک تولید میشود.
بتونیر 1000 لیتری
میکسر بتن با ظرفیت 1000 لیتری دارای چهار چرخ جیپی و 4 عدد غلطک لاستیکی است. در سیستم برقی دارای تابلو برق و در سیستم دیزلی دارای هیدروموتور می باشد. دارای جک و باکت و همچنین پمپ و شیر هیدرولیک می باشد.
بتونیر 800 لیتری
میکسر بتن 800 لیتری دارای چهار چرخ از نوع جیپی می باشد. این مدل دارای گیربکس طبلی میباشد و در نوع برقی آن دارای تابلو برق و در سیستم دیزلی دارای هیدروموتور می باشد. دنده دور دیگ چدنی یک تکه و جک دار می باشد. همچنین این ماشین دارای پمپ و شیر هیدرولیک نیز می باشد.
بتونیر 750 لیتری غلطکی
بتونیر با ظرفیت 750 لیتری غلطکی دارای چهار چرخ پیکانی و 4 عدد غلطک لاستیکی است. در نوع برقی آن دارای تابلو برق میباشد و همچنین دارای جک و باکت می باشد. شیر هیدرولیک و پمپ هیدرولیک از دیگر متعلقات این بتونیر است. در نوع دیزلی دارای هیدروموتور و تانک آب میباشد.
بتونیر 500 لیتری نیمه هیدرولیک
میکسر بتن 500 لیتری نیمه هیدرولیک دارای چهار چرخ پیکانی است. دارای فرمان های معمولی و گیربکسی است شامل دنده دور دیگ یک تکه چدنی و سیستم انتقال قدرت دنده زنجیری می باشد. همچنین میتوان به وجود پمپ و شیر هیدرولیک جک دار و باکت دار در این دستگاه اشاره کرد. علاوه بر این این ماشین دارای گیربکس دور کم کن نیز میباشد.
بتونیر 500 لیتری
میکسر بتن 500 لیتری دارای چهار چرخ پیکانی ، سیستم قفل فرمان پدالی میباشد. همچنین میتواند شامل انواع فرمان های معمولی و گیربکسی دنده دور دیگ یک تکه چدنی باشد. این مدل دارای سیستم انتقال قدرت تسمه پروانه ای و دارای گیربکس دور کم می باشد.
بتونیر 350 لیتری
ماشین بتونیر 350 لیتری دارای چهار چرخ پیکانی و ورق دیگ 3 میلی متری و در انواع فرمان معمولی و فرمان گیربکسی تولید میگردد.
بتونیر 250 لیتری
ملات ساز 250 لیتری دارای دو چرخ پیکانی و ورق دیگ 3 میلی متری و در انواع فرمان معمولی و فرمان گیربکسی طراحی و تولید میشود.
بتونیر 120 لیتری آزمایشگاهی
بتونیر 120 لیتری آزمایشگاهی دارای دو چرخ فرغونی و حمل و نقل آسان و راحت می باشد.
انواع بتونیر از نظر نوع موتور
میکسر بتن یا مخلوط کن بتن علاوه بر ظرفیت های مختلف همراه با كوپله با موتور بنزينی، ديزلی يا الكتروموتور برقی تك فاز و سه فاز، ساده و گیربکس دار ارائه میشود. همچنین برای امکان جابجایی بتونیر میتوان آن را به صورت دو چرخ و چهار چرخ طراحی کرده و ارائه داد.
از نکات قابل ذکر دیگر در مورد میکسر های بتن ، موتور گرداننده دیگ میکسر یا همان درام آن میباشد. این موتور می تواند از نوع برقی، بنزینی یا دیزلی باشد. همچنین سرعت گردش این مخزن بر حسب دور در دقیقه از 13 تا 17 میتواند متغیر باشد.
انواع موتورهای یک دستگاه میکسر بتن را با توجه به سوخت مصرفی میتوان به انواع زیر تقسیم بندی کرد.
بتونیر دیزلی
بتونیر های دیزلی همانطور که از نامش پیداست با استفاده از موتورهایی با سوخت گازوئیل ساخته میشود. همچنین آنها اغلب با قدرت بیش از 6 اسب بخار به بالا ارائه میشوند. برند های مختلفی از آنها وجود دارد که از معروف ترین آنها میتوان به موتور مارگو، موتور لیستر، موتور کوپ، موتور کاما اشاره کرد.
بتونیر بنزینی
بتونیر بنزینی به وسیله موتورهایی با سوخت بنزین کار میکند. این نوع میکسر بتن را با موتورهایی با قدرت بیشتر از 5 اسب بخار میتوان بکار گرفت. موتورهایی مانند هوندا، موتور روبین، موتور راتو، موتور لانسین از جمله آنهاست.
بتونیر برقی
بتونیر برقی به دو دسته تک فاز و بتونیر 3 فاز تقسیم می شود. در میکسرهای بتن تک فاز و سه فاز از الکتروموتور یا دینام با قدرت بیش از دو اسب بخار کوپل و در برند های موتوژن، الکتروژن، دینام بتونیر چینی و الکتروموتور الکو با دورهای RPM 1500 می باشد. گفتنی است که اغلب الکتروموتور ها از سوی کارخانه سازنده شامل ضمانت فنی می شوند.
انواع میکسر بتن بر حسب نوع انتقال نیرو
انتقال نیروی محرکه از موتور به دیگ یا مخزن ماشین بتونیر، براساس نوع نیاز و کاربرد میتواند به چند حالت صورت بگیرد. در زیر توضیحاتی برای هر مدل داده شده است.
بتونیر دنده کمر
این مدل از میکسرها به عنوان یک ابزار کارآمد و پر استفاده در پروژه ها، مخصوصا در ساخت بتن آماده و تولید تیرچه و بلوک کاربرد دارند. بتونیر دنده کمر دارای صدای بیشتری نسبت به نوع دنده زیر می باشد. به طور کلی استفاده از این مدل ملات ساز ها از دنده زیر مقرون به صرفه تر می باشد.
دلیل آن این است که تعمیر و نگهداری این دستگاه ها آسانتر است. ولی مدلهای دیگر برای سرویس و تعمیر نیاز به افراد حرفه ای دارند. در عین حال در این مدلها امکان استفاده از دنده های آهنی وجود ندارد. بنابراین زود خورده شدن دنده های چدنی یکی از معایب آن میباشد. ضمن این که یکی از معایب دیگر این مدل صدای بیشتر دستگاه می باشد.
بتونیر دنده زیر
بتونیر دنده زیر معمولا از ظرفیت 250 شروع شده تا ظرفیت 1000 لیتر تولید میشود. ماشین های دنده زیر صدای کم تری نسبت به مدل دنده کمری ایجاد میکنند. همچنین دارای استهلاک کمتری نیزمیباشد. در عین حال دارای استحکام بسیار خوبی هستند. از معایبی این مدل میتوان به مشکل بودن تعمیر و سرویس آن برای افراد نا آشنا و مبتدی اشاره کرد.
بتونیر گیربکس دار
گیربکس تجهیزی است برای کاهش دور و افزایش قدرت و نیرو که در میکسرهای بتن در دو بخش مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی از مدلها مانند بتونیر 250 لیتری، 350 لیتری و 400 لیتری جهت تخلیه آسان ملات داخل دیگ از فرمان گیربکسی استفاده میشود. اغلب از گیربکس های حلزونی VF62 و VF86 در آنها مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل ها از نظر استفاده مثل فرمان خودرو های هیدرولیکی نسبت به فرمان ساده تر بوده و استفاده از آنها ساده تر است.
در بخش دیگر که در بخش اتصال موتور به شاسی استفاده می شود، دور بالای موتور را کم کرده و به قدرت تبدیل می نماید. این امر موجب میشود تا دیگ با قدرت بالاتری در حرکت باشد. لازم به ذکر است که گیربکس در این مورد در شرایط خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
میکسر بتن رولیکی (لاستیک فشرده)
در بتونیرهای در حجم های بالا مانند 1000 لیتری و 750 لیتری وزن دیگ بسیار زیاد خواهد بود. لذا امکان انتقال نیروی محرکه به دیگ از طریق دنده امکان پذیر نیست. در این حالت از مکانیزم لاستیک فشرده یا رولیک استفاده میشود. در این حالت برای انتقال نیرو از موتور به دیگ از چهار رولیگ (غلطک لاستیکی) استفاده میشود، که در زیر رول محکمی که در دور دیگ قرار دارد نصب میشود.
مزایای میکسر بتن
میکسرهای بتن کوچک معمولاً در محل ساخت و ساز برای مخلوط کردن بتن یا سیمان استفاده می شوند. همچنین می توان از آن برای مخلوط کردن و ترکیب انواع مختلفی از مواد مانند شن ، آهک ، شن و غیره استفاده کرد.
امروزه انواع مختلفی از دستگاه بتونیر وجود دارد و انتخاب آن ممکن است کمی مشکل به نظر بیاید، مگر اینکه تجربه ی کار کافی با آین ماشینها را داشته باشید.
استفاده از میکسر بتن در پروزههای ساختمان سازی فواید زیادی دارد. مهمترین مزیت سرعت بخشیدن به کار در محل ساخت و ساز است. در واقع بتونیر مانند کاتالیزور عمل می کند و کمک میکند سرعت انجام بتن سازی به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کند.
مزایای دیگر استفاده از دستگاه میکسر بتن قابل جابجایی در زیر بیان شده است:
صرفه جویی در زمان
بدون شک یک مزیت بسیار خوب است که این بتونیرهای کوچک با قابلیت جابجایی باعث صرفه جویی قابل توجهی در وقت شما شما شوند. اگرچه مخلوط بتن آماده شده در دیگ را باید به محل مورد استفاده ببرید ، اما می توان آن را به راحتی بارگیری و تخلیه کرد.
اگر از میکسر بتن پرتابل استفاده می کنید ، دیگر لازم نیست نگران موارد ساخت بتن در محل باشید. در عوض ، می توانید در مورد سایر جنبه ها یا کارهایی که باید برای صرفه جویی در زمان برای انجام کار فکر کنید.
صرفه جویی در هزینه با بتونیر پرتابل
هنگام استفاده از بتونیر قابل جابجایی ، فقط یک کارگر برای حمل آن لازم است. این تضمین می کند که در هنگام مخلوط کردن بتن به صورت دستی ، نیازی به کار با کارگران زیادی نخواهید داشت. این امر میتواند هزینه شما را کاهش دهد. خرید یک میکسر بتن می تواند یک انتخاب بسیار مقرون به صرفه باشد و برای استفاده های بعدی مفید باشد.
عدم نیاز به مخلوط کردن دستی بتن
اگر بتونیر قابل حمل و کوچک ندارید ، مجبور هستید بتن و سیمان را به صورت دستی مخلوط کنید. این کار می تواند فشار زیادی به شانه ها ، کمر و سایر عضلات وارد کند و باعث ایجاد دردهای بدنی شود.
به همین دلیل است که بسیاری از پیمانکاران استفاده از بتونیرها را آغاز کرده اند که نیازی به فشار زیاد کاری ندارد. در کل ، استفاده از میکسرهای بتن کوچک می تواند برای بسیاری کارها موثرتر و آسان تر باشد.
اجزای مختلف میکسر بتن
میکسر بتن از بخشهای مختلفی از جمله شاسی، دیگ، موتور، فرمان اهرمی و چرخ ها تشکیل شده است.
دیگ و شاسی هر دو از ورق فولادی ساخته شده اند. معمولا ضخامت دیگ از 3 میلی متر شروع می شود و تا 8 میلی متر می رسد.
بعد از اینکه دیگ و شاسی آماده شد، آنها را با رنگ و اپوکسی کاملا رنگ می کنند و سپس یک لایه ورق ضد زنگ و سایش به دیگ می زنند.
اجزای دیگر میکسر بتن گیربکس و فرمان اهرمی می باشد. برای خالی کردن دیگ پر از بتن از فرمان اهرمی استفاده می کنند. در میکسرهای 250 لیتری به بالا از فرمان گیربکسی استفاده می شود.
چرخ ها، پایه و موتور که همان منبع ایجاد نیروی محرکه است از دیگر اجزای بتونیر هستند که همگی روی شاسی بتونیر نصب می شوند.
استفاده و کار با بتونیر
طرز کار میکسر بتن بسیار آسان است. در ابتدا موتور دستگاه را روشن کنید. هنگامی که دیگ شروع به حرکت کرد آن را در حال بارگیری قرار دهید. سپس مواد ساخت خود را بارگیری نمایید. بعد از مخلوط شدن کامل و تولید ماده مورد نظر دیگ را تخلیه کنید. بارگیری یا به صورت دستی بوده یا به وسیله باکت هیدرولیکی میباشد. تخلیه دیگ نیز یا به صورت دستی و گیربکسی یا به طریقه خروجی معکوس می باشد.
البته باید در نظر داشت که از اضافه بار زدن در بتونیر پرهیز شود. به ویژه در مورد سنگ دانه های بسیار سنگینی مانند ذرات پانچی فولادی ، توصیه میشود میزان بار را تا حدود ۵۰٪ ظرفیت ماشین کاهش داد. بار اضافی موجب آسیب رسیدن به ماشین و کاهش عملکرد آن خواهد شد. همچنین باعث عدم دستیابی به کیفیت مورد نظر در بتن حاصله خواهد شد.
نکته قابل ذکر درباره بتونیر این است که پیمانه کردن مصالح باید توسط اپراتور انجام شود. در نتیجه کاربر مذکور نیاز به آموزش کافی و دقت لازم در انجام این امر دارد.
نکاتی درباره استفاده از میکسر بتن
پیمانه کردن مصالح در ماشین بتونیر با حجم مخزن پایین توسط اپراتور انجام می شود. لذا باید آموزش های کافی در تعیین مقادیر به اپراتورها داده شود. همچنین ترتیب افزودن مواد تشکیل دهنده بتن در دستگاه نیز فاکتور بسیار مهمی در یکدست و همگن شدن بتن محسوب میشود. توصیه میشود این امر نیز مورد توجه قرار گیرد.
در ماشینی با با ظرفیت بالا از باکت هیدرولیکی برای بارگیری مصالح استفاده می گردد. جابجایی و حرکت این ماشین نیز توسط دو چرخ یا چهار چرخ انجام می گیرد. بتن باید در مدت زمان مشخصی هم بخورد و زمان لازم برای مخلوط شدن مواد در دیگ (درام) نیز به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع مخلوط کن
- اندازه پیمانه
- دانه بندی سنگدانه ها
- ظرفیت مخلوط کننده
- حداکثر اندازه سنگدانه
- نحوه مخلوط کردن بتن در هنگام ریختن در میکسر بتن
نکاتی درباره نگهداری بتونیر
مانند تمام ماشینهای ساختمان سازی دیگر رعایت نکاتی درباره نگهداری و استفاده بهینه از دستگاه ضروری میباشد. در زیر به چند نکته مهم درباره ماشین میکسر بتن آورده شده است.
- آماده کردن محل پروژه: اولین کاری که باید انجام دهید آماده سازی محل پروژه برای بتن ریزی است. مواردی کارهایی مانند نشانه گذاری منطقه، مسطح کردن سطح زمین و مشخص کردن محدوده ای که باید در آن بتن ریزی انجام شود.
-
استقرار بتونیر در نزدیکی محل بتن ریزی: بتن به سرعت سفت می شود. به همین دلیل اطمینان حاصل کنید که میکسر بتن در نزدیک ترین محل ممکن نسبت به کار قرار دارد، تا زمانی برای حمل صرف نگردد. اغلب برای ساخت بتنی که مجبور به حمل آن به مدت زمان طولانی وجود دارد، از میکسر پشت کامیونی استفاده می گردد.
-
استفاده از تجهیزات ایمنی: قبل از استفاده از بتونیر مطمئن شوید که تمامی افرادی که در محل پروژه حضور دارند از وسایل ایمنی عمومی استفاده میکنند. تجهیزاتی مانند عینک ایمنی، دستکش کار، لباس ایمنی، چکمه های مخصوص و ماسک. استفاده از دستکش و عینک ایمنی بسیار مهم می باشد. زیرا بتن ماهیتی اسیدی داشته و تماس آن با بدن و چشمان باعث سوزش و آسیب به اعضای بدن می شود.
-
بررسی مرتب دستگاه: قبل از روشن کردن دستگاه بتونیر، در حین عملیات و پس از اتمام بتن ریزی ماشین و اجزای آن را بازرسی کنید. مطمئن شوید که تیغه های مخلوط کننده ساییدگی زیاد ندارند. صرف زمان کوتاهی به صورت روزانه جهت بازرسی از خرابی ناگهانی دستگاه و عدم کارکرد طولانی مدت دستگاه جلوگیری میکند.
-
چرب کردن دیگ بتونیر: برای جلوگیری از انباشته شدن و سخت شدن بتن بر روی دیگ میکسر، توصیه شده که بیرون دیگ را با یک لایه گریس صنعتی چرب کنید. چرب کردن دیگ باعث می شود که لایه های بتن به بیرون دیگ نچسبند و به راحتی از روی دیگ تمیز شوند.
-
نگهداری در محل مناسب: همزن بتن را روی یک سطح پایدار و تراز قرار دهید و از قرار دادن آن روی سطوح مرطوب جدا خودداری کنید. برای اطمینان از عدم حرکت کردن دستگاه توصیه میشود در کنار چرخ ها آجر یا چوب قرار دهید.
-
نظافت موتور: ماشین میکسر بتن به طور معمول در فضای باز کار می کنند. در نتیجه همواره گرد و غبارهای محل کار جذب موتور آن می گردد. از یک کمپرسور هوا برای تمیز نمودن گرد و خاک ها و کثیفی های موجود در سطوح مختلف موتور استفاده کنید. تمیزکاری دوره ای از تعمیرات پرهزینه جلوگیری کرده و موتور را از خرابی های ناگهانی حفظ می نماید.
-
گریس کاری چرخ و دنده ها: بتونیرها به طور معمول در حال چرخش سیمان و آب با وزنی نسبتا بالا جهت ساخت بتن می باشند. بنابراین دنده های دستگاه که وظیفه انتقال حرکت از موتور به دیگ را بر عهده دارند، به طور همیشگی تحت فشار قرار دارند. در نتیجه با گذشت زمان دچار فرسایش می گردند. به همین علت چرخ و دنده های ماشین و سایر مفاصل متحرک را برای مقابله با آسیب های ناشی از اصطکاک به طور مرتب روغنکاری کنید. روغنکاری این تجهیزات علاوه بر افزایش طول عمر آن ، عملکرد عالی تجهیزات متحرک را در بر خواهد داشت.
-
شستشوی کامل میکسر بتن: بلافاصله پس از اتمام کار و تخلیه دیگ از بتن، توسط آب دیگ را به خوبی بشویید. اگر در شستن آن تعلل کنید بتن خشک شده و به دیگ خواهد چسبید. این باعث آسیب به دستگاه بخصوص درام یا دیگ آن خواهد شد. نکته مهم این است که هیچگاه از دیگ بتونیر به عنوان مکانی برای ذخیره بتن استفاده نکنید.
-
پس از اتمام کار یکی از بهترین روش ها جهت شستشوی خلاطه، شستن توسط آب و سنگ ریزه است. این روش یک تکنیک امن و ارزان برای شستشوی دیگ بتونیر بدون استفاده از مواد تمیز کننده و شیمیایی است. استفاده از مواد شیمیایی و اسیدی ممکن است باعث خوردنگی در دیگ شوند. جهت شستشوی دیگ مخلوط سنگ ریزه ها و آب را به مدت 15 الی 20 دقیقه در داخل دیگ بچرخانید. زاویه دیگ را به صورتی تنظیم کنید که این مخلوط در تمامی قسمت های آن نفوذ کند و آن را به طور کامل از بتن پاک نماید.
نکات ایمنی هنگام کار با میکسر بتن
- هنگام روشن نمودن بتونیر اطمینان حاصل کنید که تمامی ابزارها و تجهیزات از آن جدا شده اند.
- میکسر بتن فقط تنها در هنگام بارگیری یا تخلیه مصالح باید در حال گردش باشد.
- دیگ دستگاه را بیش از اندازه پر نکنید. پر کردن بیش از حد دیگ به دستگاه آسیب خواهد زد.
- ظرفیت مجاز جهت پر کردن 70 درصد ظرفیت دیگ می باشد.
- هیچگاه دستگاه بتونیر را بدون مراقب و اپراتور در حالت روشن رها نکنید.
- هیچگاه میکسر بتن را در حالت روشن حرکت ندهید. این عمل باعث آسیب رسیدن به موتور یا بیرون ریختن بتن از دیگ خواهد شد.
- در هنگام حمل دستگاه آن را به طور کامل خاموش کنید و سیم برق را جدا سازید. مطمئن شوید در داخل دیگ هیچ مصالحی باقی نمانده و به طور کامل تخلیه شده است.
- جهت تعویض لوازم بتونیر، تنها لوازم یدکی همان شرکتی که خرید بتونیر را از آن انجام داده اید، پیدا کنید.
- قبل از انجام هرگونه عملیات سرویس و تعمیر و نگهداری، موتور را به طور کامل خاموش نموده و سیم بتونیر را از برق جدا کنید و سوئیچ ایمنی را در حالت خاموش قرار دهید تا خطر روشن شدن آن در حین عملیات سرویس و تعمیر و نگهداری به حداقل میزان خود برسد.
- تمیز نمودن بتونیر پس از انجام عملیات را در منطقه ای مخصوص انجام دهید تا باعث آلوده شدن محیط زیست و آسیب به طبیعت نگردید.